Jaro je v plném proudu, příroda se probouzí, rostlinky se zelenají, pučí, kvetou. Letos si to obzvlášť užívám, protože tři dny v týdnu trávím s dětmi v lese v lesní školce.
Mám ráda saláty a na první zelené jarní lupení jsem se těšila. Ještě loni jsem netušila, jak moc si oblíbím pampelišky. Dříve jsem je vytrhávala jako plevel, dnes vítám každou, která vykoukne se svými lístky ze země.
Čerstvé pampeliškové listy jsou to nejlepší, co můžeme po zimě svému tělu dopřát. Každé ráno si trhám lístky a rovnou je jím, dnes jsem si udělala poprvé salát. K pampeliškovým lístkům jsem přidala nastrouhanou vynikající bio řepu od Klárky. Tato kombinace je velmi lahodná, proto s radostí sdílím svůj jednoduchý recept.
Suroviny: čerstvé listy pampelišky, bio řepa včetně natě (řepa nastrouhaná, nať natrhaná), pažitka, sezam, slunečnicový olej (bio za studena lisovaný)
Pampelišku promíchám s nastrouhanou řepou, nakrájenou pažitkou, posypu sezamem a vmíchám slunečnicový olej. Přeji dobrou chuť!
Komentáře