Páteční barevná hostina

Páteční hostinaDnes jsem doslova protancovala den. Ráno mi přišlo jedno velké uvědomění a s tím vlna štěstí a energie, kterou jsem okamžitě využila k tvoření. Vznikla vynikající hostina a hned několik jednoduchých a chutných receptů :-) Pojďte nahlédnout, jak naše páteční hostina vznikala. Podával se zeleninový salát s naklíčenými fazolkami mungo, dále hráškový salát, cuketové rolky a na přikusování nakrájená zelenina. Jako tečka nakonec byl ovocný salát s naklíčenou pohankou. Páteční menu hrálo barvami a bylo připravené za půl hodiny.

Pro Adámka jsem uvařila pohanku s dýní a rajčaty. Dýni dostal od tatínka a vařená je přece  jenom nejchutnější. Adámek má rád jednou za čas vařené jídlo, sám si řekne, na co má chuť.

Používám většinou bio suroviny, pohanku ne termicky zpracovanou (je světlejší), nejlépe českou, oleje za studena lisované. Ze zkušenosti vím, že bio suroviny jsou skutečně kvalitnější. Len používám denně a všude. Považuji ho za velice kvalitní semínko pěstované v našich podmínkách.

 

Pohanka s dýní a rajčaty

Ingredience: pohanka (předem namočená), dýně (nakrájená na kostky), rajče (nakrájené na kostky), lenkoření – bazalka, mořská sůl

Pro Adámka jsem uvařila pohanku s dýní a rajčaty. Tato lehká veganská jídla jsem se naučila vařit velmi jednoduše. Na slunečnicovém oleji orestuji nakrájenou cibulku, přidám pohanku, zeleninu, len, dále trochu soli, koření (tentokrát bazalku), promíchám, přiliji vodu a nechám lehce vařit většinou tak 15 minut.

Pohanka II   Pohanka I

Zeleninový salát s naklíčenými fazolkami mungo

Ingredience: ledový salát, rajčata (nakrájená na kostičky), okurka (nakrájená na kostičky), mrkev (nakrájená na tenká kolečka), fazolky mungo (naklíčené), žampiony, slunečnice (předem namočená), provensálské koření, slunečnicový olej (bio lisovaný za studena)

Zeleninu smíchám, okořením a přidám slunečnicový olej a salát je hotový.

Salát I   Salát II

Cuketové rolky s hráškovým salátem

Ingredience: hrášek, mrkev, cibule, koření – tymián, slunečnicový olej (bio lisovaný za studena), cuketa

Hrášek, mrkev a cibuli společně s kořením a slunečnicovým olejem rozsekám v mixéru. Dále nakrájím cuketu na tenké plátky a do plátků balím hráškový salát. Pokud je cuketa malá, dávám několik plátků vedle sebe.

Hráškový salát I   Rolky

Ovocný salát s naklíčenou pohankou

Ingredience: pohanka (naklíčená), jablko (nakrájené na kostky), pomeranč (nakrájený na kostky), kiwi (nakrájené na kostky), hrozinky (bio), slunečnicemed

Ovoce a pohanku smíchám v míse a přimíchám hrozinky, semínka slunečnice a med. Jednoduché a šťavnaté. Přeji dobrou chuť!

Ovocný salát I   Ovocný salát II

Petra Plevová

Našla jsem způsob, jak přírodní cestou zahojit synův atopický ekzém. Ráda se podělím o své zkušenosti s rodiči a jejich dětmi, kteří mají podobné zdravotní potíže, aby i oni mohli žít šťastný život bez škrábání! Můj příběh si přečtěte zde >>

Komentáře

    Přidat komentář

    * Nezapomeňte na povinné pole