Dnes jsem doslova protancovala den. Ráno mi přišlo jedno velké uvědomění a s tím vlna štěstí a energie, kterou jsem okamžitě využila k tvoření. Vznikla vynikající hostina a hned několik jednoduchých a chutných receptů
Pojďte nahlédnout, jak naše páteční hostina vznikala. Podával se zeleninový salát s naklíčenými fazolkami mungo, dále hráškový salát, cuketové rolky a na přikusování nakrájená zelenina. Jako tečka nakonec byl ovocný salát s naklíčenou pohankou. Páteční menu hrálo barvami a bylo připravené za půl hodiny.
Pro Adámka jsem uvařila pohanku s dýní a rajčaty. Dýni dostal od tatínka a vařená je přece jenom nejchutnější. Adámek má rád jednou za čas vařené jídlo, sám si řekne, na co má chuť.
Používám většinou bio suroviny, pohanku ne termicky zpracovanou (je světlejší), nejlépe českou, oleje za studena lisované. Ze zkušenosti vím, že bio suroviny jsou skutečně kvalitnější. Len používám denně a všude. Považuji ho za velice kvalitní semínko pěstované v našich podmínkách.
Pohanka s dýní a rajčaty
Ingredience: pohanka (předem namočená), dýně (nakrájená na kostky), rajče (nakrájené na kostky), len, koření – bazalka, mořská sůl
Pro Adámka jsem uvařila pohanku s dýní a rajčaty. Tato lehká veganská jídla jsem se naučila vařit velmi jednoduše. Na slunečnicovém oleji orestuji nakrájenou cibulku, přidám pohanku, zeleninu, len, dále trochu soli, koření (tentokrát bazalku), promíchám, přiliji vodu a nechám lehce vařit většinou tak 15 minut.
Zeleninový salát s naklíčenými fazolkami mungo
Ingredience: ledový salát, rajčata (nakrájená na kostičky), okurka (nakrájená na kostičky), mrkev (nakrájená na tenká kolečka), fazolky mungo (naklíčené), žampiony, slunečnice (předem namočená), provensálské koření, slunečnicový olej (bio lisovaný za studena)
Zeleninu smíchám, okořením a přidám slunečnicový olej a salát je hotový.
Cuketové rolky s hráškovým salátem
Ingredience: hrášek, mrkev, cibule, koření – tymián, slunečnicový olej (bio lisovaný za studena), cuketa
Hrášek, mrkev a cibuli společně s kořením a slunečnicovým olejem rozsekám v mixéru. Dále nakrájím cuketu na tenké plátky a do plátků balím hráškový salát. Pokud je cuketa malá, dávám několik plátků vedle sebe.
Ovocný salát s naklíčenou pohankou
Ingredience: pohanka (naklíčená), jablko (nakrájené na kostky), pomeranč (nakrájený na kostky), kiwi (nakrájené na kostky), hrozinky (bio), slunečnice, med
Ovoce a pohanku smíchám v míse a přimíchám hrozinky, semínka slunečnice a med. Jednoduché a šťavnaté. Přeji dobrou chuť!
Komentáře