Banánový RAW dort

Letošní léto a podzim byly u mě ve znamení RAW dortů. Připravovala jsem dorty pro přátelé i svoji rodinu k narozeninám i jen tak pro chuť. Tolik dortů jako letos jsem nevytvořila za můj dosavadní život. Je fakt, že mě pečení moučných dortů nikdy moc netáhlo. RAW tvoření mě velmi baví.

Banánový RAW dort

Korpus:

  • mandle (přes noc namočené, odslupkované, 1 hrnek)
  • kokos (1 hrnek)
  • datle (1 hrnek)
  • kakao (bio, nepražené, 3 lžíce)

Náplň:

  • banány (cca 6)
  • med (1 lžíce)
  • kokosový olej (cca 1/2 hrnku)
  • kakao (bio, nepražené, 1 lžíce)

V mixéru rozemelu mandle, kokos, datle a kakao, vytvořím těsto, které vmáčknu do formy. Používám malou formu, suroviny jsou tedy počítané na malou formu. Formu s korpusem dám na chvíli do lednice na ztuhnutí.

Dále nakrájím banán na kolečka a ta vyskládám na korpus.

Korpus   img_2692

Náplň připravím tak, že v mixéru mixuji banány, med a tekutý kokosový olej, až vznikne hladká hmota. Nejdřív mixuji banány s medem a pak teprve přimíchám kokosový olej. Větší část (cca 2/3) vzniklé náplně  naliji do formy. Do zbylé části náplně vmíchám kakao. Kakaovou náplň naliji do formy navrch. Fantazii se meze nekladou. Buď udělám souvislou plochu, nebo jen pruhy a ty vidličkou lehce rozmáznu.

Banánová náplň   Kakaová náplň

Dortík dám do lednice na několik hodin a pak můžu servírovat. Dobrou chuť!

Banánový dort   img_2856

 

Petra Plevová

Našla jsem způsob, jak přírodní cestou zahojit synův atopický ekzém. Ráda se podělím o své zkušenosti s rodiči a jejich dětmi, kteří mají podobné zdravotní potíže, aby i oni mohli žít šťastný život bez škrábání! Můj příběh si přečtěte zde >>

Komentáře

    Přidat komentář

    * Nezapomeňte na povinné pole