Venku je podzim v plném proudu, fučí studený vítr, kapky deště se sněhem klepají na parapet a já si v teple u kamen procházím fotky a kochám se pohledem na letošní začínající léto a jeden zdravý letní oběd, který si můžete připravit klidně i teď na podzim
Zeleninová RAW polévka
Suroviny: rajčata, cuketa, červená řepa, cibule, saturejka, oregano, mořská sůl, slunečnicový olej (bio lisovaný za studena, nemusí být), pažitka
Všechny suroviny umixuji dohladka v mixéru a ozdobím bylinkami.
Jasmínová rýže s cizrnou a mrkví
Suroviny: rýže jasmínová, cizrna (přes noc namočená), mrkev (nakrájená na jemná kolečka), oregano, bazalka, mořská sůl, cibule, slunečnicový olej (bio lisovaný za studena )
Na slunečnicovém oleji zpěním nakrájenou cibulku, přidám rýži, cizrnu, mrkev a koření, lžičku soli, promíchám, po chvíli přidám vodu a lehce vařím asi 15 minut. V průběhu varu zamíchám a v případě potřeby doliji vodu.
Zeleninový RAW salát
Suroviny: hlávkový salát (nakrájený na kousky), rajčata (nakrájená na měsíčky), mrkev(nastrouhaná), slunečnice (přes noc namočená), směs koření na salát Sonnentor, citron, slunečnicový olej (bio lisovaný za studena)
Zeleninu a semínka smíchám, ochutím kořením, citronem a slunečnicovým olejem.
Komentáře